Google App beállítás

Bejelentkezés

A google.com (vagy egyéb google alkalmazás) oldalán kattints a Bejelentkezés gombra, vagy ha be vagy jelentkezve már más google-fiókkal, akkor a felhasználóra kattintva tudsz másik fiókot hozzáadni.

Írjuk be a kapott felhasználónevet, ami a vezetékneved és a keresztneved között "." (pont) karakterrel @szechenyicscs.hu (pl.: albert.jozsef@szechenyicscs.hu)

A következő oldalon a generált jelszót add meg (amit kaptál)

Az első bejelentkezéskor a google szolgáltatások felhasználására vonatkozó leírás elfogadása után új jelszót kell megadni, amit jól jegyezz meg (legalább 8 karakter). Amennyiben mégis elfelejted, kérlek nekünk szólj (ne a google-nak) és adunk újat.

A sikeres módosítás után megadhatsz helyreállítási adatokat, vagy tovább léphetsz ezek nélkül a "Megerősít" gombra kattintva.

Sikeres belépés után a jobb felső sarokban a saját fiókod fogod látni, ahol saját képet állíthatsz be, ha szeretnél.

A csapat rendszerében található google alkalmazásokat igy találod meg:

Gmail

A saját csapatos email-címről a szokásos Gmail alkalmazással tudsz levelet küldeni és fogadni, itt bárkinek írhatsz csapaton kívül és belül, sőt akár egy az egész őrsödnek is (más őrsnek nem tudsz) így akár egy levelezőlistán, úgy üzengethettek egymásnak, vagy küldhettek egymásnak dolgokat.

Drive

A Drive alkalmazásban fogjátok látni az általunk közzétett, megosztott dokumentumokat, segédanyagokat, és mindent amit szeretnénk, hogy használjatok, vagy ami szerintünk rátok is tartozik.

Naptár

A Naptár alkamazásban fogjátok látni azokat az eseményeket, teendőket, meghívókat, melyekre szükségetek van, ami fontos és rátok tartozik. (Pl.: tábor :) ) Ha kaptok meghívót, akkor az eseményre kattintva tudtok visszajelezni, hogy tudtok-e jönni, vagy nem, illetve látjátok, hogy mások hogyan válaszoltak. Mindenkinek saját naptára van, melybe saját eseményeket tud felvenni, amit ha nem oszt meg mással, akkor csak ő lát.

Képek

A Képek alkalmazásba szép lassan megosztjuk az összes eddig a csapat oldalán megtalálható képet albumokba rendezve, de akár saját képeket is tölthetsz fel, melyet akár a csapaton belül meg is oszthatsz másokkal.

Tanterem

A Tanterem alkalmazásba történő első belépéskor ki kell választanod a kapott fiók adatait

Válaszd ki hogy Tanuló vagy (hiába próbálkozol nem tudsz tanár lenni ;) )

Ha új kurzusra veszünk fel, akkor a kezdőlapon megjelenik, és jelentkezned kell rá, hogy részt vehess benne.

Ez után már a megszokott módon jelennek meg az üzenetek és a feladatok.

Beállítás mobilon

A telefonodon a beállítások között találsz egy fiókok (vagy ehhez hasonló) menüpontot, ahol új fiókot adhatsz hozzá, esetünkben egy google fiókot.

Megadod csapathoz tartozó felhasználónevedet...

... és jelszavad, majd elfogadod a felhasználásra vonatkozó leírást.

A sikeres bejelentkezés után a csapat-fiókod szinkronizálásra kerül a mobilodra, így nem maradsz le semmiről, se email, se csevegés, se esemény.

A Levelezésben tudsz választani, hogy a csapat email-címedről szeretnéd-e küldeni, illetve, hogy kaptál-e levelet.

A naptár alkalmazásban a csapat fiókod adatai szintén bekerülnek, így az eseményre, meghívásra bökve láthatod a részleteket és válaszolhatsz, hogy jössz-e.